Reglement en instructie

Algemeen reglement

Alleen deelnemers van wie het inschrijfgeld voor het betreffende onderdeel is voldaan, zullen tot de betreffende hardlooptocht of de wandeltocht worden toegelaten. Bij annulering wordt het inschrijfgeld niet terugbetaald.

De organisatie behoudt zich het recht om het reglement en het verloop van de wedstrijd of tocht ten allen tijde te kunnen aanpassen. Alle deelnemers zullen van eventuele wijzigingen op de hoogte worden gebracht via deze website, nieuwsbrief of voor aanvang van het evenement.

Bij extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten kan het evenement geheel of gedeeltelijk worden afgelast, waarbij dit in redelijkheid niet door de organisatie kon worden voorzien. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Deelname is geheel en uitsluitend op eigen risico en de organisatie aanvaard geen aansprakelijkheid. De Monnikentocht is een landschapsloop en geen wedstrijd.

Verkeer Op noodzakelijke plekken staan verkeersregelaars, desondanks dienen de deelnemers de verkeersregels in acht te nemen. Ook verkeersregelaars kunnen fouten maken, probeer deze op te vangen door zelf oplettend te zijn.

Parcours Het parcours is aangegeven met linten, pijlen en bordjes. Naast deze hulpmiddelen wordt er gebruik gemaakt van kop- en bezemfietsers. Volg hun eventuele aanwijzingen op. Deelnemers die het parcours afsnijden doen dit op eigen risico. Houd er rekening mee dat de betreffende loopevementen over openbare paden en wegen gaat en dat je andere (fiets)pad-en weggebruikers tegen kunt komen, ga daar netjes mee om en veroorzaak geen discussies.